consultancy, training & advies

voor jongeren, voor volwassenen en voor (toekomstige) zelfstandigen

 • Delen van kennis, het begeleiden in het keukenwerk, met de nodige tips & tricks;

 • Begeleiding GIP;

 • Bijscholing jongeren - snijden - keukenbasissen - ... ;

 • Motiveren van jongeren.

1 op 1 
of maximum 6 personen

Consultancy is een breed begrip. Een consultant ondersteunt, begeleidt of adviseert een cliënt bij een (thematisch) vraagstuk.

De consultancy die ik aanbied is dan ook zeer ruim. Deze lopen van jongeren met interesse voor het beroep tot jongeren die reeds een hotelschoolopleiding volgen en van amateur/hobbykoks zonder en met een bepaald niveau tot (semi)-professionelen. Het hele gamma dus.

Ik probeer hieronder voorbeelden te schetsen aan de hand van een aantal praktische cases, vragen.
Vind je niet onmiddellijk hieronder wat je zoekt, aarzel niet mij te contacteren met je praktische vraag, we staan open voor zo goed als elke uitdaging.


Voor kinderen/jongeren:

Mijn kind houdt van koken en wenst wat meer kennis en kunde.
Hier kunnen we reeds verschillende formules voorstellen.
Die kunnen gaan van een kooksessie waarbij we verschillende technieken aanleren tot het organiseren van een diner, waarbij uw kind uiteindelijk een maaltijd serveert aan een groep(je) gasten.

Mijn kind wil naar de hotelschool, maar kan hij dit beroep wel aan?
De stap naar een hotelschool is een grote stap, niet alleen financieel. Veel ouders vragen zich dan ook terecht af of ze hun kind die stap zullen laten nemen. Het gebeurt vaak dat eens alle investeringen die hierbij komen kijken gedaan zijn, het kind plots iets totaal anders wil gaan studeren. Tijdens een kooksessie proberen we te achterhalen hoe groot de zin is om in het beroep te stappen, en kijken we naar wat men reeds kent en kan, en of er voldoende 'ruggengraat' is om de opleiding te vervolmaken.


Mijn kind zit reeds op de hotelschool maar is de zin wat verloren.
Soms raken jongeren reeds op jonge leeftijd uitgeblust of verbrand. Vaak horen we van jongeren dat ze ooit startten met een hotelopleiding maar die vroegtijdig, door allerhande redenen stopten en daar achteraf spijt van hebben. Soms raken jongeren hun zin voor het beroep door allerhande redenen kwijt.
Tijdens een kooksessie proberen we die zin terug op te halen en hun honger naar het beroep terug op te wekken.

Mijn kind zit reeds op de hotelschool maar heeft wat achterstand.
Men kan reeds vanaf het eerste jaar in de eerste graad secundair een hotelschoolopleiding volgen, maar tegelijkertijd kan men instappen tot het eerste jaar van de derde graad. Het hoeft dan ook niet gezegd dat men soms wat achterstand kan hebben ten opzichte van de collega studenten.
We organiseren één of meerdere sessies waarbij we aandacht hebben voor allerhande basissen: snijkunde - warenkennis - restaurant- en keuken technologie - basisoefeningen - ...

Mijn kind zit in het laatste jaar van de hotelopleiding.
Tegenwoordig werkt men in het laatste jaar van een hotelopleiding het ganse jaar rond een geïntegreerd project (GIP) die uiteindelijk tot het gekende (eind)praktijkexamen leidt. Vaak dient men een schrift bij te houden, een menu uit te werken en allerhande oefeningen hier rond te maken. Dit loopt over het ganse schooljaar en heeft bepaalde deadlines.
Jongeren kunnen dit niet altijd alleen aan en hebben soms een duwtje in de rug nodig waarvoor jij (als ouder) niet altijd tijd, en misschien niet voldoende kennis hebt.
Ik volg uw kind op, bespreek met hem/haar wat ze willen indienen, schaaf bij en breng nieuwe inzichten.
Naar het einde van het schooljaar toe oefenen we ook (verschillende malen) het menu dat ze op het examen willen brengen en dit in een professionele omgeving.
Op die manier proberen we zoveel mogelijk stress hier rond weg te nemen en hen zelfverzekerd het examenlokaal (keuken) te laten binnenstappen.

Voor volwassenen:

Ik kan absoluut niet koken.
Ik kan niet koken, heb het nooit gezien of geleerd. Een vaak voorkomend gehoord probleem, velen durven ook niets te doen in de keuken, alhoewel er veel nieuwsgierigheid is.
We gaan samen aan de slag en na één sessie zal je al heel wat schroom overwonnen hebben.
Misschien ben jij wel een toekomstige sterren-chef, wie weet?
Zie ook workshops.

Ik ben een hobby-kok en wil wat meer kennis en kunde.
Je kan al wat koken, je houdt ervan in de keuken te staan en nieuwe recepten te proberen. Toch weet je niet altijd waarom men iets precies op een bepaalde manier doet, of een recept wil niet echt lukken.
Samen gaan we aan de slag en proberen we je niveau te verhogen.

Ik ben een hobby-kok en wil deelnemen aan een wedstrijd.
Ik coach je van begin tot eind.
We zorgen ervoor dat je een professionele indruk nalaat, en je bij elk onderdeel van de wedstrijd niet alleen origineel uit de hoek kan komen maar dat je dit ook met een correcte en relaxte attitude kan doen.

Andere:

 • Ik heb geen inspiratie voor mijn kerst-, oudejaars- of andere menu's?
 • Ik wil een menu creëren waarbij ik zelf bij mijn gasten aan tafel kan zitten.

Voor (toekomstige) zelfstandigen:

Ik wil een restaurant / bistro / ... opstarten.
Hier komt er heel wat bij kijken. Ik begeleid je stap per stap, of bij één enkel specifiek onderdeel.
Naast het financieel aspect heb je ook nog de nodige vergunningen. Daarnaast rijzen er verschillende praktische vragen zoals hoe richt ik mijn keuken of eetzaal in, welke toestellen heb ik nodig, waar plaats ik die het best.
Maar het gaat nog veel verder: hoeveel borden, glazen en bestekken heb ik nodig, waar vind ik mijn leveranciers, waar vind ik mijn personeel, en hoeveel heb ik er nodig?
En is de chef die zich aanbood wel voldoende onderlegd?

Tijdens een aantal sessies gaan we - aan de hand van gerichte vragen - na wat je concept wordt, hoe je het gaat aanpakken en wanneer.
Dankzij mijn uitgebreid netwerk in de sector kan ik je snel op de juiste weg helpen.

Andere:

 • Ik heb een restaurant - bistro - ... en wil mijn personeel of mezelf bijscholen.
 • Ik wil een juiste keuze maken uit de reacties op mijn vacature, maar heb nog niet de plaats om dit te testen.
 • Ik heb geen inspiratie meer om een menukaart op te stellen.
 • Ik leer geen nieuwe producten meer kennen.
 • Waar vind ik lekkere, correcte, (streek) producten.