mijn verhaal
en een leuk wist-je-datje
Chef Depuydt aan het woord
Reeds van jongs af aan ben ik gepassioneerd door "eten" en door "koken".
Jarenlang ben ik door het land getrokken om "de stiel" te leren.
Van gastronomie over bistronomie tot catering, van maître d'hotel tot chef. Ik doorzwom zo goed als het volledige gamma binnen de horeca.
En ook al lag de nieuwe werkplaats een 20 à 30 km verderop, vaak kwam ik ook dan in aanraking met een nieuwe "terroire".
- ik sta voor kwaliteit meer dan kwantiteit -
Een chef zweert bij dagverse producten, dus wat beter dan ze zelf te telen in eigen moestuin en aanvullend met producten uit eigen streek te werken.
Daarnaast sta ik voor kwaliteit meer dan kwantiteit. Als het product op zich goed is, is het verwerken ervan een plezier.
Ik ben gepassioneerd door de klassieke keuken, maar jammer genoeg zijn er zoveel klassiekers die momenteel niet meer geserveerd worden door allerhande redenen: te hoge personeelskost, te veel werk, te lange bereidingstijden.
- zelf geef ik graag klassieke gerechten een moderne twist -
Om de zoveel tijd komt er wel een afsplitsing (bvb. de moleculaire keuken, vacuümkoken, ... ), waarvan het beste uiteindelijk geïntegreerd wordt in de klassieke keuken, die op haar beurt als een trein blijft verder denderen in het gastronomische landschap.
Zelf geef ik graag klassieke gerechten een moderne twist en ga hierin georganiseerd en gestructureerd tewerk.
- ik wou mijn opgedane Horeca-ervaring en kennis niet zomaar weggooien -
In 2009 ben ik terug in de boeken gedoken, heb ik de lerarenopleiding gevolgd en behaalde ik mijn diploma "pedagogisch begeleider".
Ik ging in 2010 aan de slag in hotel- en toerismeschool Spermalie als keukenchef en kon zo jongeren met dezelfde passie als ik gaan begeleiden naar hun toekomstige loopbaan. In schooljaar 2021-2022 kreeg ik de kans ook in Hotelschool Ter Duinen te Koksijde les te geven aan gepassioneerde jongeren.
Op die manier beantwoordde ik mijn nood aan een nieuwe uitdaging, bleef ik tegelijkertijd met de nodige passie mijn hobby uitoefenen én gooide ik niet zomaar mijn opgedane Horeca-ervaring en kennis overboord.
In 2015 startten Anouck en ik onze bouwplannen in Kortemark, het dorp waar ik ben opgegroeid. Onze woning werd uitgetekend met het concept van ['eet]-ball in ons achterhoofd:
➝ Een keuken waarin onze gasten in een private, exclusieve sfeer aanschuiven aan tafel of kunnen helpen als ze dat willen.
➝ Een keuken die uitgeeft op een zonovergoten terras vanaf aperitieftijd tot zonsondergang,
➝ en vooral, een keuken met zicht op de groeiende en bloeiende moestuin en serre.
Naast het lesgeven, is sinds 2018 ['eet]-ball geopend.
Het concept zoals het nu is, is voor Anouck en mezelf een mooi geheel geworden waar alle puzzelstukjes perfect samenvallen:
Enerzijds is er mijn ervaring op de werkvloer én in het geven van workshops,
en anderzijds Anouck haar voeling met de moestuin en haar overgave en passie in het kweken en telen van groenten en dit van zaad tot vrucht. Groenten en vruchten die ik op mijn beurt met plezier kan verwerken in jullie gerechten!
Pluk, ervaar, smaak.
Pluk, ervaar, smaak: dat zijn de hoofdingrediënten van ['eet]ball:
- vruchten en kruiden plukken in de tuin
- de private exclusieve sfeer ervaren in de keuken van de chef
- en tot slot de unieke en (h)eerlijke smaken proeven aan tafel.
Ik kijk er naar uit jou snel te ontmoeten in mijn keuken
en je te laten ervaren wat ['eet]-ball echt is.
Want dat kan je enkel te weten komen door langs te komen!
Tot gauw!
Pieter
Wist-je-datje
Wist je dat de naam "['eet]-ball" ontstaan is door ons huisnummer ❓
🧐 Ook bij ons is eerst het concept en het idee gegroeid en pas later begon de zoektocht naar de naam.
🏡 ['𝘦𝘦𝘵]-ball is gelegen in een recente verkaveling.
Toen we te horen kregen dat wij huisnummer 8 hadden, ging ik op zoek naar een leuk en niet alledaags huisnummer om aan de voordeur te hangen.
🎱 Al snel kwam ik terecht op de zwarte 8-ball van het poolspel. Zwart-wit, origineel, ... het voldeed aan heel wat van mijn checklist.
En niet wij maar mijn schoonvader legde een link met de Engelse uitspraak van deze 8-ball, eightball dus, die dan fonetisch geschreven wordt als ['𝘦𝘦𝘵]-ball.
💥 Bam, plots had ons concept een naam.
Anouck puzzelde hiermee digitaal verder en ons logo was geboren.
🌾 En bovenop ons huisnummer, is ook de straat waarin ['𝘦𝘦𝘵]-ball zich bevindt (OOGSTweg) een fijne meevaller gezien ons concept.
Want bij ['𝘦𝘦𝘵]-ball wordt gewerkt met verse en seizoensgebonden producten die veelal uit eigen moestuin komen. Gasten krijgen de gelegenheid deze zelf te plukken tijdens een kleine wandeling door de moestuin.
🧩 En zo werd ineens de puzzel gelegd en passen de stukjes als gegoten!