mijn verhaal
Chef Depuydt aan het woord
Reeds van jongs af aan ben ik gepassioneerd door "eten" en door "koken".
Jarenlang ben ik door het land getrokken om "de stiel" te leren.
Van gastronomie over bistronomie tot catering, van maître d'hotel tot chef. Ik doorzwom zo goed als het volledige gamma binnen de horeca.
En ook al lag de nieuwe werkplaats een 20 à 30 km verderop, vaak kwam ik ook dan in aanraking met een nieuwe "terroire".

- ik sta voor kwaliteit meer dan kwantiteit -


Een chef zweert bij dagverse producten, dus wat beter dan ze zelf te telen in eigen moestuin en aanvullend met producten uit eigen streek te werken.
Daarnaast sta ik voor kwaliteit meer dan kwantiteit. Als het product op zich goed is, is het verwerken ervan een plezier.
Ik ben gepassioneerd door de klassieke keuken, maar jammer genoeg zijn er zoveel klassiekers die momenteel niet meer geserveerd worden door allerhande redenen: te hoge personeelskost, te veel werk, te lange bereidingstijden.
- zelf geef ik graag klassieke gerechten een moderne twist -
Om de zoveel tijd komt er wel een afsplitsing (bvb. de moleculaire keuken, vacuümkoken, ... ), waarvan het beste uiteindelijk geïntegreerd wordt in de klassieke keuken, die op haar beurt als een trein blijft verder denderen in het gastronomische landschap.
Zelf geef ik graag klassieke gerechten een moderne twist en ga hierin georganiseerd en gestructureerd tewerk.


- ik wou mijn opgedane Horeca-ervaring en kennis niet zomaar weggooien -
Op die manier beantwoordde ik mijn nood aan een nieuwe uitdaging, bleef ik tegelijkertijd met de nodige passie mijn hobby uitoefenen én gooide ik niet zomaar mijn opgedane Horeca-ervaring en kennis overboord.